18 Mayıs 2009 Pazartesi

Kızılay, zararsız kanser tedavisi başlatıyor

Kanserli hücreleri vücudun diğer organlarına zarar vermeden yok eden 'Proton Terapi' yöntemi Kızılay önderliğinde Türkiye'ye kazandırılıyor
Kanserli hücreleri vücudun diğer organlarına zarar vermeden yok eden 'Proton Terapi' yöntemi Kızılay önderliğinde Türkiye'ye kazandırılıyor.
Türk Kızılayı, kanserle mücadelenin en gelişmiş yöntemi olarak öne çıkan Proton Terapi yöntemini Türkiye'ye taşıyor. Kansere karşın en etkin ve yan etkisiz tedavi yöntemi olarak bilinen Proton Terapi yönteminde, kemoterapiden farklı olarak sadece kanserli hücre hedef alınıyor ve vücudun diğer organları herhangi bir zarar görmüyor.
Çanakkale Kestenbol'da atıl durumda bulunan bir araziyi Çanakkale Valiliği ile yapılan protokol karşılığında devralan Türk Kızılayı, Proton Tedavi yönteminin öncülerinden ABD'li firma The Sunland ile temasa geçerek yatırım için Türkiye'ye davet etti.
Türkiye'ye gelerek bölgenin yüzey, iklim ve yeraltı özelliklerini inceleyen ABD'li uzmanlar yatırım yapma kararlarını Türk Kızılayı'na bildirdiler.
İk taraf arasındaki protokolü Türk Kızılayı adına Genel Başkan Tekin Küçükali, The Sunland adına Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Mejia imzalayacak.
Dünyada sayılı merkezlerde uygulanan Proton Terapi yöntemi, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Ortadoğu ve Balkanlar ile Türki Cumhuriyetlerinde bulunmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder